Rejsetidssystemer

Flow - Kontrol GPS

Det er med den seneste teknologiske udvikling blevet praktisk muligt, at anvende rejsetider fra anonyme GPS data i det daglige arbejde med trafikstatistik og regulering af trafik. GPS data fra trafikken har været tilgængelige i en årrække, men har ikke været præsenteret på en måde, der gjorde dem anvendelige og praktiske i det daglige arbejde.

Flow platformen er udviklet med trafikstatistik og regulering som direkte formål. Man kan opnå adgang via en hjemmeside på internettet og systemet kan f.eks styre LED tavler for optimal trafikafvikling i en by eller i forbindelse med større begivenheder som f.eks. Roskilde Festival. Dette gøres med integrerede algoritmer for styring af tavlerne, hvor man f.eks beregner rejsetiden på 2 forskellige ruter og beder trafikanter via tavler at tage enten den ene eller den anden rute med den korteste rejsetid.
Ligeledes kan systemerne levere historiske data om rejsetider til statistiske formål. Dette kunne f.eks være til at optimere signalanlæg i en by for mest optimale rejsetider på alle tidspunkter af døgnet. Men hvorfor stoppe der, hvorfor ikke anvende systemet til adaptiv regulering af signalanlæg med de øjeblikkelige rejsetider?

Systemet behøver ingen fysiske installationer på vejen, men kan anvendes ved at pege og klikke på et kort, hvor man ønsker rejsetiden beregnet. Man kan foran computerskærmene bestemme præcis, hvilke strækninger man vil måle, på hvilke tidspunkter og til forskellige anvendelser.

Mulighederne er mange:
  • Styring af trafik i forbindelse med søgning efter parkering, idet parkeringstavler kan vise hvilken rute man nemmest kan benytte for at komme frem til parkeringsområdet. Har bl.a. været anvendt i Antwerpen og har resulteret i 30% mindre søgetrafik.
  • Detektion af starten på en kø i Belgien og Holland for advarsel på LED tavler i forbindelse med vejarbejde.
  • Optimering af signalanlæg. Kolding by har reduceret rejsetiden med over 1,5 minut i myldretiden.
  • Oplysning om rejsetid som information til trafikanter evt. med alternative rute forslag.
  • Bedre kendskab til rejsetider på vejnettet. Bl.a. anvendt i Kolding.
  • Anvendelse i den daglige sagsbehandling.
  • Dokumentation for forsinkelser - som kan danne grundlag for kommende investeringer i vejnettet.
Benny Nissen
Kontakt endelig Benny, hvis du ønsker at høre mere om vores FLOW-løsninger.

FORRETNINGSUDVIKLING

Trafikregistrering
+45 28 97 79 10
SEND E-MAIL

Fremtidens trafikløsninger

Vi er opmærksomme på nye tendenser og spejder altid efter nye muligheder for at positionere os på det danske marked og  imødekomme vores kunders ønsker og behov.
Vi arbejder målrettet på at udvikle løsninger, der sikrer, at vores produkter i videst muligt omfang kan drives af sol- og vindenergi.
CVR-nummer: 27927882
© Copyright 2023 - ATKI A/S - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram