Vi søger en projektleder til vores team i Jylland. Se stillingsopslaget: >>Klik her<<

VMS til førerløse busser i Aalborg

VMS tavle til varsling for de bløde trafikanter om en førerløs bus i tunnellen

ATKI har i starten af 2020 idriftsat et nyt spændende VMS projekt i Aalborg. Et system til at varsle trafikanter om passage af de Førerløse busser i en tunnel ved Astrupstien.

Når Aalborgs nye førerløse shuttlebusser nærmer sig tunnelen på Astrupstien, varsles trafikanter ved tunnelen om dette på en stor VMS tavle (Varible message sign).

De førerløse busser, der indtil videre kører på 2. års forsøgsbasis, er lige for tiden indstillet grundet COVID-19, men det lille system er klar til igen snart, at advare trafikanter i tunnelen.

Systemet er udviklet på ATKI’s generiske trafikcontroller, der når busserne er i drift, modtager GPS data tråsløst via HOLO API og anvender data til at aktivere en dynamisk tavle på hver side af tunnelen, når en er busserne er inden for et forudkonfigureret område (geofence).

Systemet er skalérbart og kan nemt implementeres i andre sammenhænge.

Lignende referencer

Lyspæle øger trygheden for cyklister

Nye lyspæle på Falster advarer bilister om cyklister og øger trygheden for skolebørn. ATKI har, i samarbejde med Nordic Firefly, været med til at levere og opsætte den tekniske del af denne løsning som led i et projekt mellem Guldborgsund Kommune og tre andre aktører...

22 skolepatruljeblink til Aalborg

Børn og forældre i Aalborg Kommune kan nu se frem til øget sikkerhed og mere tryghed ved byens skoler. ATKI har leveret hele 22 skolepatruljeblink til kommunen, herunder 4 på solceller. De installerede anlæg lever alle op til den nyeste bekendtgørelse omhandlende skolepatruljeblink...