Vi søger en projektleder til vores team i Jylland. Se stillingsopslaget: >>Klik her<<

VMS tavler til Aarhus Kommune

Dynamiske tavler sikrer høj fleksibilitet

fleksibel løsning

ATKI har leveret en række nye state-of-the-art VMS-tavler til Aarhus Kommune, der skal være med til at øge trafiksikkerheden i kommunen.

Efter indkøb af dynamiske tavler og SRO centralsystem, der kan kommunikere via protokollen NTCIP, har Aarhus Kommune (AAK) med succes gennemført integrationstest. Løsningen sikrer leverandøruafhængighed, således AAK kan vælge forskellige leverandører ved indkøb af dynamiske tavler og SRO.

Integrationstesten har sikret, at AAK kan kommunikere korrekt imellem SRO systemet og de dynamiske tavler. AAK glæder sig derfor til at installere de første tavler, som hovedsageligt vil være ”Din Fart” tavler i forbindelse med strækninger skiltet til 40 km/t.

Kundeudtalelse

"Tak til ATKI for et godt samarbejde og hjælp til aktivt at gennemføre integrationstesten."

Michael Bloksgaard

Project Manager

City of Aarhus

Visninger kan skiftes via tavlebibliotek

flere muligheder

Tavler har den yderligere funktion, at der indsamles data til analyse af trafikantadfærd. På flere tavler er integreret radar til måling af hastighed for bilisterne på vej hen imod tavlerne, og igen når de kører væk fra tavlen. Tavlerne indsamler også data, når de ikke er i ”Din Fart” funktion.

I forhold til tidligere, hvor ”Din Fart” tavler kun har en funktion, så kan de nye tavler anvendes til flere formål. Eksempelvis vil flere af tavlerne blive anvendt som A22 (skoletavle). Der er et tavlebibliotek med de i ”Bekendtgørelse om vejafmærkning” tilladte dynamiske tavler, således tavlerne også kan anvendes til disse formål.

ATKI takker ligeledes Aarhus Kommune for det konstruktive samarbejde i forbindelse med integration af tavlerne.

Lignende referencer

Intelligent byport med fartindikation

Nu er det muligt at sætte en flot byport op ved byens ydre grænser. En byport med integreret LED og radarteknologi, der fortæller bilisten om han/hun kører for stærkt. Masten blinker ved for høj fart ind i byen, hvilket har en fartdæmpende virkning på biltrafikken...