Løsninger til trafiksikkerhed

ATKI leverer tidssvarende skolepatruljebllink, som lever op til den nyeste bekendtgørelse.

Udnyt muligheden for forsyning via 360° solcelle i toppen af masten eller traditionelt via 230V elforsyning, hvis dette måtte ønskes. Med en ATKI solcelledrevet løsning, er det ikke nødvendigt med et stort solcellepanel i toppen. Gør det enkelt og elegant med en integreret løsning, der også virker i de mørke vinterdage. Skolepatruljeblinket får bilisterne til at sænke farten og mindre fart betyder færre og mindre alvorlige ulykker.

 Høj trafiksikkerhed ved skolerne er derfor vigtig. Skolepatruljeblinkene giver en god opmærksomhedsskabende effekt - og varsler, at der her er travle skolebørn og en arbejdende skolepatrulje.

Kalenderstyring og log


skoleblink kalenderOpsæt skoleblinkets aktiviteter direkte fra fartviser.dk dashboard. Tilpas det efter skolebørnenes gang til og fra skole - eller lad skolen styre det. Logning af blinkets aktiv-perioder er uvurderlig i forbindelse med ulykker, da politi ikke behøves tilkaldt.

Smart nøglering


skoleblink kalenderGør det super simpelt for skolepatruljen, ved at aktivere skolepatruljeblinket med en smart nøglering og evt. automatisk sluk funktion. nøglering når de ankommer. Skulle skolepatruljen glemme at slukke efter endt arbejde, vil skolepatruljeblinkene automatisk slukke.

Fordele ved løsningen:

 • Manuel eller aut. blink og belysning ved skolens møde/gå hjem tidspunkter
 • Lavt strømforbrug
 • Solcelle eller fast- forsyningr
 • Vedligeholdelsesfri LED belysning
 • Ekstra opmærksomhedsskabende LED-baseret Toronto-blink
 • Betjenes manuelt via nøglesystem direkte fra master og/eller via forudprogrammering
 • Visuel tilbagemelding om status på anlægget (tilbagemelding om korrekt funktionalitet)

Torontoanlæg

Et torontoanlæg medvirker til at gøre bilister mere opmærksomme på steder med bløde trafikanter, som krydser vejen. Er der f.eks. blink ved en fodgængerovergang, vil det automatisk få bilisten til at sænke farten.
Løsningen kan monteres på en mast i ønskede højde i vejkanten eller på en allerede eksisterende mast med udhæng over kørebanen/fodgængerovergangen.

Skiltet er E17 med baggrundslys og gult lys.
Præcis som lovgivningen foreskriver.

Lyskilden er LED i baggrundsbelysningen i E17 og gult LED i blinket.

Selve blinket leveres i Ø200 eller Ø300.
Tekniske detaljer
Profilrammen er bukket i solid aluminium med standard afrundede hjørner og er 40 mm bred. Rørstudsbeslaget er varmforzinket. Fronterne er i slagfast UV-beskyttet polycarbonat. CE-mærket EdgeLight LED og converter er begge dobbeltisoleret og tæthedsklasse IP67.
Toronto fås i følgende varianter:
1. E17 størrelse: 40x40, 46x46 eller 60x60

2. Toronto størrelse: 35x35 = Ø200 eller 46x46 = Ø200 eller Ø300

3. Kombineret E17/Toronto: 80x40 = Ø200 eller 80x46 = Ø200 eller Ø300*

4. Dertil kan der blandt andet tilvælges ‘Københavner Armatur’

Placering af beslag: Side, bund eller top

Skolevarslingstavler - A22

Elektroniske A22 Advarselstavler sikrer skolebørnene bedre
Der er meget fornuft i at anvende LED-baserede A22 tavler til advarsel om 'bløde' trafikanter i området omkring eks. vis kommunernes skoler og institutioner, og således sikre skolebørnene bedre.
Til gavn for de 'bløde' trafikanter
Forøget sikkerhed for specielt de 'bløde' trafikanter såsom skolebørnene til og fra skole
samt bedre synlighed og opmærksomhed ved 'sorte punkter' og lignende. ATKI leverer moderne kvalitets LED baserede A22 tavler, der er gennemtestet i praksis, for anvendelse ved eks.vis skoler og andre institutioner.
Standard' eller kombineret 'Fartviser og Skolepatruljeblink version'
Vi tilbyder A22 tavler i en 'standard'- og en kombineret 'Fartviser og Skolepatruljeudgave', hvor man smart opnår fordelene ved disse to tavletyper i én og samme enhed.

Kombiversionen har som standard indbygget hastighedsradar, og automatisk skeduleret skift mellem tilstandende (Slukket, 'Skolepatruljeblink', og 'Din Fart' Fartviser).

A22 tilstand - i skolepatruljens arbejdstider
Her viser undertavle 'Skole' og 200mm gule lanterner blinker vekslende
Tavlen lever op til seneste bekendtgørelse vedr. 'Skolepatruljeblink'

Fordele ved løsningen:

 • Nem opsætning og overvågning via ATKI 'fartviser.dk' portal
 • Nem opsætning af skedulerede tænd-sluk og ferieperioder
 • SKombinationsversion med fartviser funktionalitet
 • Mulighed for indbygget radar til hastighedsdatalagring
 • CE mærket og EN12966 godkendt
 • LED bestykning - Rød og Hvid (RW)
 • Understøttelse af 'Fartviser.dk' og data til 'Mastra'
 • Servicevenlig konstruktion- Klimastyring(automatisk)
 • UPS (option)
 • Logisk tænd/sluk, Ethernet, GPRS, og RS485/RS422 interfaces

Hastighedsnedsættelse - C55

ATKI leverer moderne kvalitets C55 tavler, der er gennemtestet i praksis, til effektiv hastighedsnedsættelse i land og by, ved f.eks. skoler og andre institutioner.

'Standard' eller 'kombi' version
Vi tilbyder C55 tavler i en standard- og en kombineret C55 og fartviser udgave, hvor man smart opnår fordelene ved disse to tavletyper i én og samme enhed. Kombiversionen har som standard indbygget hastighedsradar, og automatisk planlagt skift mellem de tre tilstande (Slukket, C55, 'Din Fart' Fartviser)

Opnå fordele som:

 • CE mærket og EN12966 godkendt
 • LED bestykning
 • Rød og Hvid (RW)
 • Nem opsætning af trafikstyring og overvågning via ATKI 'fartviser.dk' portal
 • Nem opsætning af skedulerede tænd-sluk og ferieperioder
 • Kombinationsversion med fartviser funktionalitet
 • Mulighed for indbygget radar til hastighedsdatalagring
 • Understøttelse af 'Fartviser.dk' og data til 'Mastra')
 • Servicevenlig konstruktion
 • Klimastyring (automatisk)
 • UPS (option)
 • Logisk tænd/sluk, Ethernet, GPRS, og RS485/RS422 interfaces

Variabel hastighedstavle (C55) ved skolen

 • Nedsætter periodisk hastigheden på en strækning vha. tidsstyring
 • Indstilles via. internettet, og kan leverers som stationær eller mobil løsning

Højresvingsløsninger

Registrering af cyklister kan anvendes til andet end signalregulering. En anden mulighed for at øge sikkerhed og komfort for cyklister er øget synlighed til medtrafikanter!

Oplagte steder kunne være ”sorte” steder, vanskelige højresving eller udkørsler hvor cyklister kunne komme i fare. Figur 3 viser 2 muligheder hvor LED-lamper i vejen tændes, og derudover er der en belyst advarselslampe.
Klik på billedet for fuld version.

Krydsende cyklister

Stadig flere steder skal cyklister krydse veje. Nogle gange har de vigepligt, og andre gange har de ikke! Det kan være svært for bilister og cyklister at finde ud af det. Synlig afmærkning af vigepligt kan udføres med hæveflader, rumleriller, LED-spots og trafiktavler.

Et godt eksempel er en installation med hæveflade, vigepligtstrekanter og LED-spot på vejfladen. Inden krydsningen er opsat vigepligtstavle i højrefleks samt rulmeriller på cykelstien.

Et yderligere tiltag kunne være en eller flere VMS tavler i vejsiden, der tændes, når cyklister nærmer sig krydsningen. 

ATKI kan udføre komplette installationer til forbedring af cykeltrafiksikkerheden.

Busstopbelysning med solcelle

Automatisk tænd-og-sluk belysning til områder på landet. ASB-systemet er et simpelt system, der øger trygheden og mindsker vandalisme ved at skabe nem
belysning på steder, der ligger afsides, som f.eks busholdepladser, parkeringspladser, stisystemer og offentlige toiletter. Systemet kan anvendes dér, hvor der ikke er behov for konstant belysning, men hvor der kun ønskes belysning, når der er personer til stede. Der programmeres således et detektionsfelt, der aktiveres ved bevægelse.
Systemet består af en PIR-sensor, et armatur, en batterikasse, en lampe og en mast med  solcelle. Batterierne kan holde op til 8 dage ved fuld opladning og oplades automatisk via solcellen, når der er sol. En energibesparende og grøn løsning, der ikke kræver 230V-tilslutning.
Bemærk: Der er særlige krav til enkeltstående belysning langs vej i åbent land, se Håndbog for vejbelysning.

Markerings- og ledelys / vejstuds

ATKI forhandler og installerer LED-lamper af høj kvalitet. LED-lamper installeret i vej og på cykelsti giver mulighed for højere sigtbarhed og dermed større trafiksikkerhed. Lys fra lamperne giver mere opmærksomhed omkring et fodgængerfelt, en vanskelig vigepligt/stoplinje, en mørk vej/cykelsti eller som markering.

Alle LED-lamper lever op til danske vejrforhold inkl. rydning med sneplov og kan fåes i udgaver med tilslutning til fast el eller solceller!

LED-farver: rød, grøn, blå, gul, hvid.

Valg af LED-lampe er afhængigt af det enkelte projekt, og vi står klar med råd og vejledning. Kontakt os gerne for yderligere information.
Anders Harnæs
Anders har mange års erfaring med rådgivning af trafiktællinger.

KONSULENT

Trafikregistrering
+45 93 40 76 90
SEND E-MAIL

Fremtidens trafikløsninger

Vi er opmærksomme på nye tendenser og spejder altid efter nye muligheder for at positionere os på det danske marked og  imødekomme vores kunders ønsker og behov.
Vi arbejder målrettet på at udvikle løsninger, der sikrer, at vores produkter i videst muligt omfang kan drives af sol- og vindenergi.
CVR-nummer: 27927882
© Copyright 2023 - ATKI A/S - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram