ATKI holder Åbent Hus på Transportbuen i Næstved den 1. juli 2024 i anledning af 20 års jubilæum. Interesseret i at deltage? >>Klik her<<

Berøringsfrit fodgængertryk i mindre by

OCIT og berøringsfrit fodgængertryk til det nye signalanlæg i Vildbjerg

I Vildbjerg kan man nu glæde sig over et nyetableret lyskryds, der skal højne trafiksikkerheden på en strækning igennem byen.

Lyskrydset er udstyret med fremtidens teknologier, så man undgår spoler i asfalten. Det betyder, at kommunen fremadrettet kan foretager ændringer i vejens struktur, uden at skulle tænke på nedfræste spoler.

Trafikregistrering i krydset

Lyskrydset er udstyret med kamera og radar. Det er de enheder, der detekterer bilerne og skifter til grønt lys, når der registreres trafik på benet.

Signalanlæg til cyklisterne

Også cyklerne vil opleve grønt, når de kommer frem til krydsest. Den dobbeltrettede cykelsti er nemlig blevet udstyret med sit eget termiske kamera, der på flere meters afstand registrerer cyklen og signalet skifter til grønt.

Tilsidst er der opsat berøringsfrie fodgængertryk ved fodgængerfelterne. Coronavenlige fodgængertryk. Kommunen har derved tænkt på fremtidens bidrag, til at minimere smitterisikoen i byen. Ved blot at føre hånden op foran fodgængertrykket, registreres fodgængeren og krydset viser grønt.

Læs mere om vores løsninger til signalanlæg ved at klikke her.

Lignende referencer

6 nye OCIT-lyskryds ved Aarhus Havn

Som led i et større havneprojekt som Aarhus Havn netop er startet op på, har ATKI etableret 6 helt nye OCIT-baserede lyskryds på Østhavnsvej. Den nye vej skal på sigt lede 1,3 mio. biler væk fra Aarhus midtby, når de skal til og fra havnen. ..

OCIT signalanlæg i Vejle

Vejle Kommune og Assendrup by fik Danmarks første OCIT-baserede signalanlæg, leveret og idriftsat af ATKI. Vi var selvfølgelig også med, da det nye signalanlæg blev indviet med stor fanfare...