6 nye OCIT-lyskryds ved Aarhus Havn

Grøn bølge får trafikken til at glide

grøn bølge

Vi har netop taget hul på etableringen af 6 helt nye OCIT lyskryds på Østhavnsvej i Århus havn. Det er meningen, at den nye vej på sigt skal lede 1,3 mio. biler væk fra Aarhus midtby, når de skal til og fra havnen.
Etableringen er en del af et større havneprojekt som Århus havn netop er startet op på. Et projekt som vi er stolte af, at være en del af.

Der er naturligvis tale om et fuldt OCIT anlæg med trafikstyring. En grøn bølge skal lede bilerne igennem de 6 kryds, så gnidningsfrit som muligt og til mindst mulig gene for bilisterne. Det kræver, at de overholder hastighedsgrænsen, der er koblet til den grønne bølge.

Anlægget er nemt at vedligeholde og driftsikkert på grund af kabel forbindelsen, der er udført i stjernelayout. Valget af 42V signalhoveder giver en økonomisk fordel under drift og sikrer, at ingen kan komme til skade ved masterne under tilsyn eller ved uheld.

De færdige anlæg tilkobles kommunens eget overvågningssystem, da ATKI’s løsning er åben overfor andre systemer, og dermed passer ind kommunens allerede eksisterende overvågning.

Det samlede projektet forventes at stå færdigt til efteråret.
Læs mere om vores løsninger til signalanlæg ved at klikke her.

Lignende referencer

Berøringsfrit fodgængertryk i mindre by

I Vildbjerg tæt på Herning kan man nu glæde sig over et nyetableret lyskryds, der skal højne sikkerheden for trafikanterne på en vigtig strækning gennem byen. ATKI har udstyret krydset med bl.a. kamera, radar og berøringsfri fodgængertryk...

OCIT signalanlæg i Vejle

Vejle Kommune og Assendrup by fik Danmarks første OCIT-baserede signalanlæg, leveret og idriftsat af ATKI. Vi var selvfølgelig også med, da det nye signalanlæg blev indviet med stor fanfare...