Henvisningssystem til lastbiler på rasteplads

Kongsted Nord rasteplads (E20) som forsøgsstrækning for et moderne henvisningssystem

Den nye motorvejsrasteplads på E20 (Vestgående – før Ringsted), er blevet udvalgt af Vejdirektoratet som forsøgsanlæg for et moderne rasteplads P-henvisningssystem.

ATKI har været hovedentreprenør og leverandør på henvisningssystemet, der har været idriftsat siden 2014.

Hvordan virker rastepladsparkering til lastbiler

Et komplet sæt såkaldte SSD sensorer, der dækker samtlige pladser i parkeringsarealet, registrer realtime belægningsinformation i hver parkeringsbås.

Belægningsinformationen behandles i P-serveren, der sørger for at opdatere de elektroniske henvisningstavler på motorvejen med det korrekte antal ledige pladser for den pågældende rasteplads.

Derudover sendes data om belægningsinformationen automatisk til trafikservice ‘Trafikken.dk’ og ‘TMC’, således at chaufførerne altid kan orientere sig om den pågældende parkeringssituation på stedet.

– Systemet kan kombineres med reference klassifikationsspoler ved til og frakørsel til rastepladsen, således at data om belægning kan sammenholdes med et komplet datasæt for ind og udkørsel af de enkelte typer køretøjer.

– Vores parkeringskontroller (ATKI-PARK) sørger for nem ubesværet adgang til opsætning, administration, overvågning og statistik for rasteplads P-henvisningssystemet.

Lignende referencer

P-vejvisning i Skanderborg

ATKI har leveret et nyt p-vejvisningssystem til Skanderborg, der skal gøre det nemmere for såvel byens borgere som musik- og Kirkegaard-pilgrimme samt andet valfartende godtfolk at finde en hensigtsmæssig (og lovlig) afsætningsplads til den firhjulede. Og hvad mere er.....

Nyt p-henvisningssystem i Field's

Shoppingcenteret Field's råder over ca. 3.000 parkeringspladser og havde behov for at kunne detektere samtlige pladser. ATKI har leveret løsningen, der inkluderer p-henvisningssystem med LED-tavler og farvede guide-lamper i loftet...

P-henvisning på Færøerne

Denne løsning vandt prisen for "Årets Innovation" på Færøerne i 2022. Kombinationen af detektion af p-pladser, henvisningtavle samt doseringsanlæg sparer de lokale samt turister i Tjørnuvík en masse tid og frustrationer...