P-henvisning på Færøerne

På Færøerne havde man et problem

en smart løsning

På Færøerne havde man et problem: I den lille landsby Tjørnuvík kommer der hvert år mange turister til, da området, med sine naturskønne vandrestier, er et yndet sted for vandreglade, der ønsker at stifte nærmere bekendskab med den både barske men også bjergtagende færøske natur.

Probemet var imidlertid, at afsættet for de flotte vandreture er en lille parkeringsplads i den afsides bugt som kun er tilkommelig for bilister via en lang, snoet, snæver og ensporet vej. Dette skabte en del trafikkaos, da tilkørende og frakørende blokerede for hinanden, hvilket førte til en masse uhensigtsmæssig bakning og forvirring omkring, hvem der egentlig havde forkørselsretten. Samtidig endte mange tilkommende med at komme frem til den afsidesliggende parkeringsplads for så blot at konstatere, at de kun 20 parkeringspladser alle var optagede.

På billedet ses en nedgravet magnetsensor (i fagsprog, et “magnetometer”), der detekterer parkerede biler.

Henvisningstavle sparer tid og frustrationer

Sunda Kommuna, der råder over området, tog derfor kontakt til ATKI for at komme problemet til livs. Løsningen blev, at ATKI, i samarbejde med sin samarbejdspartner Urbiotica, nedstøbte en række magnetsensorer i underlaget af hver af de tyve indtegnede p-båse. Dette kombineredes, på det snævre tilstykke mod parkeringspladsen, med et lyssignal samt, fire kilometer ude, med en dynamisk p-henvisningstavle, der angiver det aktuelle antal af ledige parkeringspladser baseret på registreringen fra magnetsensorerne.

Tavlen fortæller turister og andre besøgende, om det kan betale sig at tage den snørklede køretur ud til udsigtpunktet, så de undgår frustrationen ved at køre forgæves, og lyssignalet dæmmer op for forvirringen omkring forkørselsret ved at dosere de to kørselsretninger i skiftende intervaller, så bilisterne undgår at skulle tage sten-saks-papir-metoden i brug.

Dårligt var løsningen fra ATKI installeret og taget i brug, før den vandt prisen for ”årets nyskabelse” i det lille nordatlantiske ørige. Hvad kan vi sige? Nogle gange kan selv en simpel løsning gøre en stor forskel.

Lignende referencer

P-vejvisning i Skanderborg

ATKI har leveret et nyt p-vejvisningssystem til Skanderborg, der skal gøre det nemmere for såvel byens borgere som musik- og Kirkegaard-pilgrimme samt andet valfartende godtfolk at finde en hensigtsmæssig (og lovlig) afsætningsplads til den firhjulede. Og hvad mere er.....

Nyt p-henvisningssystem i Field's

Shoppingcenteret Field's råder over ca. 3.000 parkeringspladser og havde behov for at kunne detektere samtlige pladser. ATKI har leveret løsningen, der inkluderer p-henvisningssystem med LED-tavler og farvede guide-lamper i loftet...

Parkeringshenvisning i ODEON i Odense

ATKI har leveret p-henvisningssystem i et parkeringhus ved ODEON i Odense. Projektet bestod af små 500 pladser, der alle blev udstyret med egne detektorer og visuel indikation af optaget / ikke optaget samt handikap-pladser...