Henvisningssystem til lastbiler på rasteplads

Kongsted Nord rasteplads (E20) som forsøgsstrækning for et moderne henvisningssystem

Den nye motorvejsrasteplads på E20 (Vestgående - før Ringsted), er blevet udvalgt af Vejdirektoratet som forsøgsanlæg for et moderne rasteplads P-henvisningssystem.

ATKI har været hovedentreprenør og leverandør på henvisningssystemet, der har været idriftsat siden 2014.Hvordan virker rastepladsparkering til lastbiler

Et komplet sæt såkaldte SSD sensorer, der dækker samtlige pladser i parkeringsparkeringsarealet, registrer realtime belægningsinformation i hver parkeringsbås.

Belægningsinformationen behandles i P-serveren, der sørger for at opdatere de elektroniske henvisningstavler på motorvejen med det korrekte antal ledige pladser for den pågældende rasteplads.

Derudover sendes data om belægningsinformationen automatisk til trafikservice 'Trafikken.dk' og 'TMC', således at chaufførerne altid kan orientere sig om den pågældende parkeringssituation på stedet.

- Systemet kan kombineres med reference klassifikationsspoler ved til og frakørsel til rastepladsen, således at data om belægning kan sammenholdes med et komplet datasæt for ind og udkørsel af de enkelte typer køretøjer.

- Vores parkeringskontroller (ATKI-PARK) sørger for nem ubesværet adgang til opsætning, administration, overvågning og statistik for rasteplads P-henvisningssystemet.

Fordelene ved rasteplads P-henvisningssystemet

  • Chaufførerne bliver adviseret rettidigt og kan bedre overholde kørehviletids bestemmelserne til gavn for bl.a trafiksikkerheden
  • Miljøvenligt - Unødvendig stop og igangsætning af tung trafik er 'dyrt' på den globale 'miljøkonto'
  • Økonomisk fordel for vognmændende og mindre frustration for chaufførerne
Se mere om de tekniske fordele ved enkeltkøretøjsregistrering (SSD) her.

Fremtidens trafikløsninger

Vi er opmærksomme på nye tendenser og spejder altid efter nye muligheder for at positionere os på det danske marked og  imødekomme vores kunders ønsker og behov.
Vi arbejder målrettet på at udvikle løsninger, der sikrer, at vores produkter i videst muligt omfang kan drives af sol- og vindenergi.
CVR-nummer: 27927882
© Copyright 2023 - ATKI A/S - All Rights Reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram